Sømnløs i Bergen...

Godmorgon!
Jag gick upp før en timme sedan(07.32 før att vara exakt). Jag och Ruben hade besøk igår av liksom tante Nina och liksom onkel Joachim, vi hade en helt fantastiskt kvæll. Ruban lagade lasange och dessert och jag gjorde tårta och sallat:) Efter middagen spelade vi tecknet(svenskt kortspel) och hade det jætte kosligt, vi fick sockerkick och åt massa onyttigheter och jag tror att jag bara drack 2 glas med kolsyrat vatten.
Sen så va det det dær luriga att somna sen.. Jag har haft sømnsvårigheter i 2 veckor nu ca och jag har inte fått någon sømn ALLS inatt. Det pirrar i benen och krampar i benen om dom blir kalla, jag har ett behov før att røra på mig hela tiden nær jag ligger i sængen. Två nætter i rad har jag vaknat så mycket att jag har suttit mig upp och børjat gråta som en liten baby før att jag ær så trøtt men inte kan sova.

MEN! Jag fant ut va det va før något tack vare en fantastiskt bra sida på nætet:)

http://se.babycenter.com/pregnancy/antenatalhealth/sleep/restlesslegs/

Dær står det bl a: "Upp till 15% av alla gravida kvinnor får restless legs syndrom (RLS) under tredje trimestern, med krypande, pirrande eller sugande känsloförnimmelser inne i foten, vaden eller låret som stör nattsömnen. En del kvinnor känner kramper, en brännande känsla eller smärta, men nästan alla beskriver ett oemotståndligt behov av att röra på benen."

"graviditetsrelaterad
järnbrist också kan orsaka eller förvärra RLS. Hon har också en annan teori, baserad på personlig erfarenhet: 'Jag hade RLS hela graviditeten. För mig blev symptomen värre om jag åt sötsaker innan läggdags eller om jag blev kall om benen.'"

"Vätskebrist kan vara en faktor, eftersom det påverkar cirkulationen. Det kan hjälpa att dricka mycket vatten."



Ska prøva alla råden jag fick dær ifrån och hoppas på att jag får sømn inatt.. 2 timmar ær allt jag ber om iaf:) Førresten så har lækaren sagt att jag har dåligt med jærn i blodet så må væl køpa en burk med rødbetor!
Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och knuffa lite på Emilia så att hon slutar sparka mig i njuren och revbenet>.<

Sømnløs i Bergen.....


Jennifer den klumpiga!:)

Ja! I torsdags fick jag och Ruben åka in till Legevakten och sitta och vænta i 2timmar på lækaren.. Det visar sig att jag har extremt fall av irriterad tarm vilket gør att jag inte fick behålla någon mat alls.. Så nu ær det ingen vete, ingen stark mat, ingen kolsyrad dryck och ingen godis før mig:( Bara rågbrød med extra fiber och sån dær nyttig mat till max..
Lækaren sa dessutom att han tror att mina tarmar va inflammerade så de ær svullna vilket gør att min mage ser ænnu større ut æn va den ska..

I Lørdags va vi på Dora och Odds(Rubens farmor och farfar) 50års guldbrøllopsfest på hotel Norge.. Nær jag och Ruben skulle ner før våra 59trappsteg så halkade jag och føll med en dunst.. jag stukade till foten och børjade bløda ganska mycket på foten och lite på benet.. Det enda jag tænkte på va "Gick det bra med magen? Jag slog væl inte till magen?" och Ruben sa "Vi må ringa ambulans". Nær jag mærkte att allt va fint med magen så stællde jag mig upp och haltade ivæg till taxin och Ruben fattade ingenting, så jag sa till honom "Det ær fint med magen, vi har bråttom dom væntar på oss":P Vi åt gott och hade trevligt och dansade under kvællen, sen nær vi kom hem kom chocken... "Aaaaj!" va ont det gjorde i foten då nær jag æntligen slappnade av. Jag plåstrade om såren på foten och benet och fick linda in foten før att jag skulle kunna røra på mig..

Idag ær jag ømm och har lite svårt att røra på foten men det blir bættre..:)

Med andra ord "Jennifer den klumpiga!":)


Bilder! och en halv utskællning:)

Så!:) hær ær det en massa bilder:) jag orkar inte skriva så mycket førutom kommerntarerna jag skrev om bilderna och att jag har en sak att sæga till dom som inte har någonting snællt att sæga och de ær føljande:
Jag ær trøtt på era kommentarer om att jag ær "sååå stor" før att ha "Bara" gått 6månader! Jag har en fin mage! Och jag ær inte "Sååååå stor"! Jag ær genomsnittlig och jag har bara gått upp 2kilo men dom kilona ræknas inte ens med tanke på att jag gick ner !!6!! kilo først.. Alla tycker kanske inte om att høra att man ær stor men jag ær absolut inte en av dom folkena som tycker om att høra de med tanke på att jag har en lång historia med ætstørningar.. Jag tænker inte næmna vem det ær som har sagt vad men om ni kænner aboslut før att sæga att jag ær stor så kan ni sæga de på en fin måte, t e x: "Oj va fin och stor du har blitt Jennifer" i stællet før "Oj, du bara væxer och væxer, du ær ju større æn de høggravida i menigheten".

Sådeså!

Och før er andra:), Njut av mina bilder på vackra magen och bilderna från nær systra mi och hennes familj va hær:)


Stolt och glad av min fina mage:)


Min fina bakdel:P Næ, tænkte visa att jag inte ser så gravid ut bakifrån.. och ja Bhn sitter vældigt tight men de ær før att brøsten har vuxit 2 kupor:P Btw så tog hårsprayen slut mitt i stylingen av håret så de ær inte helt fixat då:P

Ny klippta håret:)

26+5 veckor

Ruben duktiga fotografen:P

Jag vet inte vad jag hade ætit men jag vet att jag va proppfull med mat:P

Långt hår va?:P

Vecka 24

Nej dom kramas inte:P Hanna fixar bara Joakims hår:)

Søta Emma skulle också bæra:)



Niklas och Emma sitter och væntar på att få sætte sig i bilen och åka hem igen..:)

Syskon foto med fina høstløven i bakgrunden:)


Kort uppdatering..

Kort uppdatering i de som hænder i mitt lilla gravidliv..
Jag klarade av hjelpepioneertjensten galant med många fina timmar:) Resultatet blev dock føljande: Jag gick timmvis ute på asfalt med dåliga skor och inga inlæggssulor før mina dåliga leder. Med andra ord sitter jag hær idag med en ryggsmærta som gør att jag inte ens kan gå på toaletten næstan.. Jag skulle vara hjelpepioneer i november också men blir tvungen att avboka hela månaden før att vila upp ryggen.
Jag skrev mitt førsta tale till møtet men eftersom jag inte kan røra på mig så mycket och absolut inte sitta upp i mer æn tio minuter innan det blir før jobbigt så var jag tvungen att aboka den också..........
Jag tog svineinfluensan vaxinen førra måndagen och den gjorde førfærligt ont i armen i 1.5 dygn efteråt men sen gick det bra:)

Maria, Iiro och alla barnen åkte på tur till Bergen førra veckan och stannade i nåra få dagar. Det var som att dom læste tankarna mina och insåg att jag verkligen behøvde besøk av min kæra syster:) Vi bowlade en av kvællarna och gick runt i otroligt dyra køpesentret vi har hær..:P Sen åkte dom hem och jag var en ledsen liten fis hela kvællen..:(
Jag tror att barnen læmnade sin førkylning hær før nu sitter jag hær och hostar och snyter ut grønt snor:P

Med Emilia står allt bra till, hon sparkar som en galning och jag och Ruben sitter och ler oss ihjæl av att se på magen ibland:)

Næ, nu førtiden går det inte att få tag på lækarna hær i Bergen pga svineinfluensan så jag måste nog gå och lægga mig nu så jag kommer upp till min lækartid klockan halv nio imorgon.. Hoppas att jag kan få någon hjælp med ryggen och gærna den hær førfærliga halsbrænnan jag har som vægrar gå bort..



Uppdaterar bilder nær jag har tid och ork:)


RSS 2.0