1 års bröllopsdag imorgon:)


Igår så fick jag och Ruben åka in på födeavdelningen på haukeland sjukhus för att kolla om vattnet hade gått.. Emilia hade haft svaga(otroligt svaga) sparkar i över ett dygn och det känndes som att någonting va fel, sen så hade jag vattenlatning under natten..
Allt visade sig däremot att vara jätte bra med Emilia och hon sparkade fint men låg bara så gömt bakom modekakan så att jag inte kännde någonting..:) Under hela gradiviteten har jag bara gått upp 5kg av dom 6kg jag tappade i början så jag har varit orolig och Ruben också över att jag inte har gått upp tillräckligt men när läkaren på kk mätte och gjorde allt hon gjorde visade det sig att lilla Emilia väger lite mer än 2100g och är i 32 veckan, så hon kommer trodligtvis vara en närmare 4kg bebis om det fortätter såhär:)

Det var i alla fall en liten uppdatering om våran stressfulla dag igår men nu ska jag ta och piffa upp mig lite för jag och Ruben ska ut och äta middag på en fin resturang för att fira lite i förskott att vi varit gifta i 1år snart:) Och imorgon ska Ruben laga norsk tradisjonell svineribbe med kålirabbi:)


<327/12-08<3

Baka brød:D

Har inte så mycket att säga idag förutom att jag längtar till mitt nybakta bröd med jordgubbssylt och jornötsmör på:D




Jag tycker jag är jätte fin i mina rosa, blommiga byxor:D

man blir aldrig mindre och mindre nær man ær gravid:P


Dålig dag..

Dålig dag, dålig fantasi, dålig aptit.. Klag, klag, klag..

Har absolut ingen bra idé till Rubens present som han ska få på våran ett års bröllopsdag, därmed dålig fantasi. Jag har inte sovit speciellt mycket inatt så jag har varit väldigt trött hela dagen, vi har ingen god mat i huset och jag har ett sötsug som heter duga, därmed dålig aptit eftersom jag bara är sugen på choklad(som jag inte åt speciellt mycket innan jag blev gravid faktiskt) och om man summrerar allting så kommer man dessutom fram till att jag har en dålig dag, därmed klag....

Så.. Klag, klag, klag.... Godnatt.


Utstyr:)

En annen stor forberedelse er anskaffelse av babyklær og utstyr. De fleste kan nesten ikke vente med å kjøpe inn søte små klær, en trøye, ett par små sokker og en liten bamse kommer ofte fort på plass i kommoden, men hva er behovet, hva trenger et lite barn. Når man ser hvilke tilbud som finnes vil nok de fleste bli litt engstelige. Trenger et barn ALT DETTE? Heldigvis gjør det ikke det.

Start litt nøkternt med det aller nødvendigste.

Det er viktig å huske at barnet vokser fort, så tøy i den aller minste størrelsen – str. 50 trengs det lite av. Det er mest vanlig å kjøpe i størrelsene 60 og 62.

Velger du å kjøpe utstyret litt etter litt, ser du her et lite forslag til det mest nødvendige av klær i barnets første uker:

Kjøp f.eks.:

6 stk. Body (truse og trøye i ett)(X)

4 sparkebukser med føtter(X)

 2 bomullsjakker(X)

3 par sokker(X)

2 babytepper(X) (Mamma har sytt sækert en 1000st och vi har fått i gåva pluss att jag stickar en)

 2 bomullsluer(X)

 1 utejakke med bukse eller hel dress(X) (En hel dress pluss 1 utejacka i ca st 60 och en i st 64? tror jag:)

1 lue for vinterbruk (X) (3 luer før vinterbruk:)

1 skinnpose eller 1 dyne for seng/kurv(X) (Säkert en 1000st dyner där också som mamma gjort och som hon har ärvt av familjen G-V)

2 laken og dynetrekk(X) (Jupp min mamma kan sy)

4 små og 4 store håndklær(X) (Jag visste att det va en bra anledning för att vi fick 1000000 håndklär i bröllopsgåva:D)

8-10 bomullskluter til hodeunderlag etc.

Bleier, start med Newborn, Mini hvis barnet veier over 3700 g ved fødselen (Nja har väl en 10st:P)

Bilsete (Må köpas, men å andra sidan ahr vi fått allt annat;P)
Et bilsete er den sikreste måten å transportere barnet hjem fra sykehuset i.

Barnet skal være spent fast mot kjøreretningen fordi det da blir mest beskyttet mot nakke og ryggskader om uhellet skulle være ute.

Det er viktig å bruke bilsetet kun til transport de første månedene – helst ikke over 35-40 minutter daglig.

Skal dere på en enkelt lengre kjøretur kan barnet tåle et par timer om gangen.





Emilias önskelista:

Söta nappflaskor
Nappar/smock
Sockor som inte glir av
Någon söt kjole i st 56-60
Spise/matsett med bestick,tallrik,mugg osv:)
kosedyr/gosedjur som spelar en liten melodi
Baby leksaker, dvs tuggringar, prasslande/låtande leksaker:)

Oj! så trött jag är ,men Oj! så ivrig:D

En perfekt start på en vecka är nog när man vaknar om morgonen och känner sig trött med utvilad. Inte bara de, jag vaknade i morse och hade i alla fall fått en hand full med sömn men också glädje:).
Jag drömde om att jag och Ruben byggde ett fint litet hus en kort bit utanför Väsby(Sverige, Stockholm) och var lyckliga. Jag tänkte på innan jag gick och la mig om vart jag och Ruben skulle vara om ca 4 år och jag kom fram till att då sitter vi i våran Volvo V70 sport med Emilia4 år och lilla Liam eller Leonnågra få månader på väg till Bergen på semester för att hälsa på alla nära och kära vi har här:).
Jag känner mig så lycklig, för om ca 10 veckor har jag och Ruben gått igenom en tuff natt utan epidural eller lustgas med bara ett badkar med kokande hett vatten som hjälp för värkarna och ryggmassage för att kunna slappna av. Om ca 10 veckor har jag och Ruben våran lilla flicka i våran famn med en massa glädje och tårar. Inte nog med att vi har våran älskade dotter här snart, utan vi har även bokat biljetter till Sverige mellan 28e mars och 9e aprilEmilia får hennes första flygresa när hon är ca 6 veckor gammal och då kommer alla ni som sitter och följer min blogg från Sverige en chans till att träffa vårat älskade liv:).

När vi kommer till Sverige så ska vi träffa alla kusinerna till Emilia och sen ska hon få uppleva för första gången Åminnelsen för Jesus död. Jag ser så otroligt mycket fram imot resan till Sverige att jag sitter och räknar timmarna nästan. Jag känner verkligen att all ångest och panik jag förknippade Sverige och Väsby med är borta. Nu när vi kommer dit kommer jag inte vara blant folk som mobbade mig i skolan eller som jag hamnade snett med i mina yngre vildare år utan nu kommer jag som en vuxen människa med min fantastiska HELT EGNA familj:), jag kommer dit med min stötte pelare och fantastiska man Ruben och med min dotter som kommer göra våran familj unik, som förer mig och min man ännu närmare än vad vi redan var. Jag kommer komma till Sverige som en lycklig mamma och en lycklig fru!
:D

Nu ska jag fortsätta att lyssna på Jamie Cullum och Harry Connick JR  och drömma mig iväg:D
(Jag har en jazz period)


RSS 2.0